Tőzsdenyitás: gyengült a BUX és a forint is

Szerény mértékben ugyan, de a piacok nyitása után gyengült a forint és a Budapesti Értéktőzsde mutatója is. A tőzsdei elemzők egyelőre óvatosan nyilatkoznak. Mivel maguk sem tudnak biztosat mondani, "útkereső" kereskedésről beszélnek.

Nulla körüli nyitásra, majd mérsékelt, iránykereső kereskedést jósoltak a hétfői nyitás előtt az elemzők, majd a BUX 141,38 pontos csökkenéssel, 12.553,36 ponton nyitott. Ez a pénteki záró értékéhez képest 1,11 százalékos csökkenés volt. Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője szerint az erős múlt hét után kivárás, erőgyűjtés jellemzi majd a mai kereskedést, a hét további napjain pedig az emelkedő trend folytatása várható. Miután az OTP elérte a 2.950 forintos kulcsszintet, iránykeresésre, majd további növekedésre lehet számítani. Ugyanez igaz a többi nagy papírra is - tette hozzá. Pénteken a BUX 517,10 pontos, 4,25 százalékos emelkedéssel, 12.694,74 ponton zárt, a részvénypiac forgalma 19,2 milliárd forint volt, a vezető részvények mind erősödtek.
Gyengült reggel a forint, az eurót 260,25 forinton jegyezték kilenc óra után a bankközi kereskedelemben, szemben a péntek délutáni 259,20-as szinttel. A múlt héten a hazai fizetőeszköz erősödött, a 270-es árfolyamról küzdötte fel magát a 260-nál is erősebbre. Ma reggel azonban nemcsak a forint, de a lengyel zolty és a cseh korona is gyengült, szerény mértékben. A nemzetközi devizapiacokon az euró változatlanul gyenge a dollárral szemben, árfolyama 1,27 dollár alatt áll. A dollárt 205,30 forinton jegyezték hétfőn délelőtt, a péntek délutáni 204,00,20 forint után.A bankközi forintpiacon az egynapos finanszírozási kamat 11,80 százaléknál áll.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.