Tőzsde: mínuszokat hozott a hétfő

Alacsony forgalom mellett ereszkedő pályára állt ma délelőtt a BÉT, a BUX indexet elsősorban Mol és az OTP árfolyama húzza magával. Nem teljesítenek jól a vezető nyugat-európai börzék sem: London, Frankfurt és Párizs mínusszal nyitott és úgy is maradt.

Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a mínusz 16 pontos nyitás után tovább gyengült hétfőn délelőtt. A BUX fél tizenkettőkor 12 565 ponton állt, ami a legutóbbi, pénteki záró értékéhez képest 98 pontos, 0,78 százalékos csökkenést jelent. A részvénypiac forgalma délelőtt hárommilliárd forint volt, a vezető részvények árfolyama vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest. A Mol-papírok például 340 forinttal, 3,11 százalékkal 10 600 forintra, míg az OTP-részvények ára 63 forinttal, 2,1 százalékkal 2935 forintra esett. Ezzel szemben a Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 0,9 százalékkal 560  forintra, a Richter pedig 405 forinttal, 1,48 százalékkal 27 705 forintra erősödött.

Mínuszban lezdtek és délelőtt úgy is maradtak a vezető nyugat-európai piacok is. A kereskedők szerint a  forgalom csekély, kisebb eladási ajánlatok is nagyot lökhetnek a mutatókon. A fő vesztesek továbbra is az olajtársaságok, az első órában 0,9-1,6 százalék közötti visszalépéssel. Senki sem tudja, honnan jöhetne fordulat. A legjobb hír is csak az, hogy a rossz híreket már nagyjából beárazta a piac – idézett egy londoni értékforgalmazót a Reuters.

A legmegbízhatóbb európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 1 százalékos veszteséggel kezdett, az első óra vége felé szintén 1 százalékos veszteséggel 815 pontnál tartott, 45,9 százalékkal elmaradva a tavaly év végi értékétől. A londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 0,49 százalékos veszteséggel kezdett, egy óra múlva 0,96 százalékos mínusznál tartott. A frankfurti értéktőzsde fő mutatója, a DAX-30 0,42 százalékos  veszteséggel indult, egy óra múlva 2,3 százalékos esésben volt. Párizsban a CAC-40 0,92 százalékos mínusszal nyitott, amely egy óra múlva 1,76 százalékra nőtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.