Továbbra is padlón van a kiskereskedelem

A kormány által vizionált, belső fogyasztás növekedése a látóhatáron sincs. Miközben a környező országokban a recesszió már a múlté, a nálunk továbbra is a tavalyi, igen alacsony szinten stagnál a fogyasztás.

A kiskereskedelmi értékesítés volumene - a naptárhatástól megtisztított és a szezonális adatok alapján - júniusban fél százalékkal mérséklődött, az első félévben pedig lényegében stagnált, 0,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az adatok szerint az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben 658 milliárd forint értékű árut forgalmaztak júniusban, az első  félévben 3.579 milliárd forint forgalom realizálódott.

A kiskereskedelmi eladások értékében 45 százalék volt az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes árucikk, 19 az üzemanyag-, 12 százalék a bútor-, háztartási cikk-, építőanyag-kiskereskedelmi üzletek részesedése, a többi üzlettípus együttes részesedése 24 százalék volt 2011 első felében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.