További prominens vádlottja lehet a Meinl-ügynek

Feljelentést tettek a bécsi ügyészségen Karl-Heinz Grasser volt osztrák pénzügyminiszter ellen a Julius Meinl-üggyel összefüggésben - tudta meg egy osztrák magazin.

A feljelentő többek között csalással és hivatali visszaéléssel vádolja Grassert - áll a News csütörtöki számában megjelenő, de internetes kiadásában már előző nap ismertetett cikkében.

Az ügyészség szóvivője a hetilap megkeresésére közölte, hogy egyelőre nem vettek nyilvántartásba ilyen feljelentést, ugyanakkor elmondta, hogy Grasser ellen is vizsgálat folyik a híres osztrák kereskedőcsalád csalás gyanújával őrizetbe vett, V. (ötödik) Julius Meinl néven ismert tagjának ügyében. Grasser ügyvédje, Manfred Ainedter cáfolta az ügyfelét ért vádakat.

A Newsnek is megküldött feljelentésben egyebek mellett az áll, hogy Grasser pénzügyminiszterként - 2000. február 4-étől 2007. január 11-éig töltötte be ezt a tisztséget - közvetítők révén több alkalommal beavatkozott Julius Meinl, a Meinl Bank tulajdonosa és felügyelő bizottsági elnöke és a banknak az osztrák piacon kínált pénzügyi termékei érdekében, illetve befolyásolta az Osztrák Nemzeti Bank és a pénzpiaci felügyeleti szerv felügyeleti eljárását.

A bankár ellen már két éve folyt vizsgálat az 1923-ban alapított pénzintézet egyik leányvállalata, a Meinl European Land ingatlankezelő zavaros ügyletei miatt, amikor április elején a bécsi ügyészség elrendelte őrizetbe vételét. A fényűző életet élő pénzember lefogása nagy port vert fel a helyi sajtóban, akárcsak az, hogy százmillió euró óvadék ellenében helyezték szabadlábra.

Former Austrian Finance Minister Karl-Heinz Grasser poses prior to a news conference of the newly founded company
Former Austrian Finance Minister Karl-Heinz Grasser poses prior to a news conference of the newly founded company "Meinl International Power" in Vienna June 13, 2007.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.