Tovább vásárol a Coop Szolnok

Fennállása óta legjelentősebb akvizícióját hajtotta végre - a Coop csoport tagja - a kelet-magyarországi Coop Szolnok Zrt. azzal, hogy a Héliker Zrt. részvényeit teljes egészében megvásárolta. A 800 főt foglalkoztató szolnoki társaság ezzel a lépéssel a keleti régió egyik legjelentősebb élelmiszerellátójává válhat.

 

Ezzel a lépéssel a jelenlegi 17,5 milliárd forint forgalmát mintegy 9 milliárd forinttal növelheti, hálózatának eladóterét a jelenlegi 24 ezerről, több mint 58 ezer négyzetméterre bővíti, a munkatársak létszáma 1500 főt meghaladó lesz.

 

Az ügylet részeként a Héliker Invest Zrt. a szolnoki társasághoz átkerülő üzlethelyiségeket 15 éves futamidőre tartós bérletbe adja, ezzel biztosítva a lánc hosszú távú működését.

 

A Coop Szolnok Zrt. korábban már megszerezte a Csongrád megyei ÍV Rt., a Pest megyei Opál Rt., a Fejér és Pest megyei REMA 1000 Kft., a kunhegyesi Nagykun-Ker Zrt., illetve a Tiszafüred Coop Zrt. többségi tulajdonát, de több üzletet is vásárolt, illetve zöldmezős beruházásban is terjeszkedett. Ennek részeként épült fel Szandaszőlősön egy COOP szupermarket, amelynek az emeletére költözött a Coop Szolnok Kereskedelmi Zrt. központja. Rákócziújfalun és Rákóczifalván szintén zöldmezős beruházásban nyitott egy-egy új Coop bolt is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.