Tovább pályázhatnak a fiatal gazdák

Az eredeti július 1-jei határidő helyett szeptember 1-jéig pályázhatnak támogatásra a fiatal gazdák, miután a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) módosította az erről szóló rendeletet - adta hírül a szaktárca honlapján.

A támogatási lehetőséget 2009-ben kiemelt figyelem övezte, ugyanakkor a kérelmek benyújtása és elbírálása nem volt problémáktól mentes. A kiírásnál nem állt rendelkezésre az összes dokumentum, többször módosították a pályázatot a kihirdetési, a kérelmezési és az elbírálási folyamatban - emlékeztet a minisztérium.

A fiatal gazdák 2009. szeptember 15. és október 31. között nyújthatták be támogatási kérelmeiket. A másfél hónap alatt 6146 kérelem érkezett az MVH kirendeltségekre, mintegy 64 milliárd forint forrásigénnyel, ami többszörösen meghaladta a rendelkezésre álló keretet.

A hivatal 2010. május 7-én, majd 2010. május 19-én két lépésben alakította ki a végleges rangsort: 906 fiatal gazdát hirdettek ki győztesnek, a kötelezettségvállalás teljes összege pedig 9 milliárd 757 millió forint volt.

Az idén májusban a hivatal forráshiány miatt elutasított több mint ötezer pályázatot és kiküldte az elutasító határozatokat is, amelyek ellen fellebbezni nem lehetett. A gazdák a hivatalhoz fordultak, kérve a pályázat felülvizsgálatát. Az MVH elnöke úgy döntött, hogy kezdeményezi a kifizetési kérelmek benyújtási határidejének módosítását. A rendelkezésre álló idő alatt az MVH felülvizsgálja a támogatási kérelmeket.

A hivatal a felülvizsgálat során továbbra is a hatályos jogszabályok alapján jár el, ám a beérkezett jelzések alapján különös figyelmet fordít a felmerült, vélt, vagy valós hibákra - ígéri közleményében a minisztérium.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.