Tovább nőhetnek az üzemanyagárak

Jövő héten legfeljebb 2 forinttal emelkedhet a benzin és 2-3 forinttal a gázolaj tarifája - jósolja a GKI Energiakutató.

A benzin ára legfeljebb 2, a gázolajé 2-3 forinttal emelkedhet a jövő héten a GKI Energiakutató előrejelzése szerint. A benzin tarifája 412-414, a gázolajé 426-429 forint lehet szerdától.

A február 10-14-i héten a Brent kőolaj hordónkénti ára 111,5 dollárról 109,6 dollárra csökkent. Heti átlagban viszont a Brent átlagára 1 százalékkal került feljebb.

A Reuters adatközlése alapján a benzin ára a mediterrán piacon nem változott, a holland tőzsdén 3,8 százalékkal emelkedett. A gázolaj irányadó piaci ára az összes piacon körülbelül 1,9 százalékkal nőtt. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt átlagosan fél százalék erősödést mutatott. Ez csak kis mértékben ellentételezi az üzemanyagárak várható emelkedését.

Az elmúlt egy év során a benzin ára 5 százalékkal, a gázolajé 2 százalékkal csökkent. Az időszaki átlagos keresetek emelkedése folytán most 13 százalékkal több benzint és 10 százalékkal több gázolajat tankolhatunk egy havi átlagos nettó keresetből tankolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.