Tovább épül az M3-as Szabolcsban

Kiírták a pályázatot az M3-as autópálya újabb Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, Nyíregyháza és Vásárosnamény közötti szakaszára, az ajánlatokat február első hetéig várják a jelentkezőktől - közölte Veres János pénzügyminiszter pénteken Nyíregyházán.

A kétfordulós pályázatot a nyár második felében zárják le, s a becslések szerint 50 milliárdos beruházás ügye ősszel kerül az országgyűlés elé - mondta a tárca vezetője. Így még 2009-ben megkezdődhet az építkezés a sztráda újabb részén - húzta alá.
A miniszter tájékoztatása szerint a PPP-konstrukcióban (Public Private Partnership) tovább épülő M3-as autópálya Nyíregyháza-Nagykálló utáni új szakasza Vajáig (26 kilométeren) 2-szer 2 sávosan épül ki, onnan Vásárosnaményig pedig (20 kilométeren) 2-szer 1 sávosan.

Megjegyezte, hogy Vaja és Vásárosnamény között alapépítményében autópálya-jellegű lesz az út, a forgalom szempontjából viszont autóútként működik majd. Veres János külön kitért arra, hogy az M3-as autópálya Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakaszának elkészülte után a sztráda Szabolcs-Szatmár-Bereg megye bármely részéről fél órán belül elérhető lesz. A halmozottan hátrányos helyzetű régió így kapcsolódik Európa gyorsforgalmi úthálózatához.

Újságírói kérdésre válaszolva a pénzügyminiszter szólt az M3-as autópálya új Nyíregyháza-Vásárosnamény közötti szakaszához csatlakozó M49-es út kialakításáról is, amely Vaja és Csengersima között épül ki, s kapcsolódási lehetőséget biztosít majd a romániai sztrádahálózathoz. Megerősítette: az M49-est európai uniós és nemzeti forrásból építik meg 2013-ig.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.