Tovább épül az M3-as: százharminccal Vásárosnaményig

Vásárosnaményig meghosszabbítaná az M3-as autópályát a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő: a sztráda 49-es főút utáni szakaszának megépítésére már kiírták a pályázatot. Az autósok várhatóan 2013 szeptemberében vehetik birtokba az új gyorsforgalmi utat.

Az M3-as építése most sem szünetel: a munkagépek az autópálya Nyíregyházától a 49-es főútig vezető szakaszán dolgoznak. Az Európai Unió támogatásával megvalósuló fejlesztés azonban a Vásárosnaményig vezető pálya megépítésével válik teljessé. Az összesen 45,7 kilométernyi sztráda kiépítése a várakozások szerint sokat javít majd Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közlekedési helyzetén.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az M3-as 49-es főúttól Vásárosnaményig vezető szakaszának megépítésére kiírták a közbeszerzési eljárást. A feladatra pályázók február 23-ig adhatnak ajánlatot, a szerződéskötést áprilisra tervezik. Az útszakasz átadása 2013 szeptemberére várható.

Ha a beruházás befejeződik, az autósok irányonként két forgalmi sávon, óránként 130 kilométeres sebességgel hajthatnak majd Vásárosnaményig. A burkolt leállósávokkal megépülő sztráda két szakaszán négy különszintű csomópontot, illetve vadvédő kerítéseket, hat vadátjárót és zajvédő falakat létesítenek.

A NIF közlése szerint az M3-as új szakasza az V. számú páneurópai folyosó részeként épül meg. De része lesz a TEN-T hálózatnak, és a TINA hálózatnak is. A projektszakasz az EU-n belül a legkeletebbre eljutó kelet-nyugati korridor, hiszen más országban sincs olyan közúti folyosó, amely ennyire megközelítené az unió keleti határát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.