Tovább emelkedik a viharkárok összege

Két nap alatt megduplázódott a Generali-Providencia Biztosító Zrt.-hez a dél-dunántúli megyékből beérkezett kárbejelentések és a becsült kárösszeg száma. A kárfelmérések szerint a baranyai-somogyi vihar által okozott kár megközelíti az egy héttel korábban a Nyírségben keletkezett károkat.

Ma reggelig a Generali biztosítónak 1620 káresetet jelentettek be a keddi Zala, Somogy és Baranya megyékben bekövetkezett jégverés és vihar kapcsán. Az eddig becsült kárösszeg 179 millió forint. A károkat 1277 esetben a jég, 320 helyszínen a vihar, 19 esetben a villám és 4 helyen a felhőszakadás okozta. - A legtöbb, 728 káresetet Pécsről jelentették a Generali biztosítottai, de rendkívül sok bejelentés érkezett Nagykanizsáról (335), Kozármislenyből (85) és Somogyszobról (31) is - közölte lapunkkal a cég kommunikációs igazgatója.

Tájékoztatása szerint a Generali kárszakértői a a hét eleje óta a helyszíneken dolgoznak. A biztosító folyamatosan megemelt kárszakértői létszámmal dolgozik, szükség esetén pedig további munkatársakat irányítanak a térségbe. A kárbejelentéseket folyamatosan, több csatornán - személyes ügyfélszolgálatokon, Generali TeleCenteren- keresztül fogadják.

A rendkívüli helyzetre tekintettel megemelt összeghatárig, a 100.000 forintot meg nem haladó károk esetén azonnali, telefonos kárrendezést biztosítanak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.