Tovább emelkedhet az üzemanyagár

A benzin 1-3, a gázolaj legfeljebb 2 forinttal drágulhat a jövő héten a nemzetközi piaci hatások alapján - véli a GKI Energiakutató. Az árak ezen és az előző héten is emelkedtek.

Szerdán a benzin ára 1-3 forinttal, a gázolaj ára legfeljebb 2 forinttal emelkedhet - véli a GKI Energiakutató a nemzetközi folyamatok alapján.

A benzin kiskereskedelmi átlagára a piaci változásokat figyelembe véve várhatóan 409, a gázolajé 424 forint/literre nőhet. A héten a Brent kőolaj hordónkénti ára 108,3 dollárról a hét végére 112,1 dollárra emelkedett.

A Reuters adatközlése alapján az európai üzemanyagpiacokon a héten a benzin ára 1-2,5, a gázolajé 0-1,9 százalékkal emelkedett. A forint árfolyama ugyanezen időszak alatt 0,7 százalékkal erősödött a dollárhoz képest. Ez tompítja a nemzetközi áremelkedési hatást.

A különböző piaci változások literben-forintban 0,2-1,8 százalékos benzin- és 0,3-1,2 százalékos gázolajáremelkedést mutatnak.

Az elmúlt egy év során a benzin ára egy, a gázolajé két százalékkal csökkent. Az időszaki havi átlagkeresetek emelkedése folytán tavalyhoz képest körülbelül 4 százalékkal több benzint és 5,5 százalékkal több gázolajat tankolhatunk egy havi nettó átlagkeresetből.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.