Tovább emel a Főtáv - de nem a lakosságnak

Miután a Főtáv július 1-i hatállyal 9-13 százalékkal emelte a nem lakossági - jellemzően céges - fogyasztókra vonatkozó hőtarifáit, augusztus elsejétől további 0,5-0,7 százalékos további árnövelést jelentett be.

Az energiabeszerzési költségek 2012. második negyedévi változása következtében a Főtáv nem lakossági (nem háztartási) célú hődíjai 2012. augusztus 1-jétől 0,5 és 0,7 százalék közötti mértékben nőnek - jelentette be a főváros hőellátását végző önkormányzati cég.

Az érvényben lévő alapdíjak nem változnak.

A különböző szerződési feltételeknek megfelelő egyes hődíjtételekről a Főtáv honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Főtáv legutoljára július 1-i hatállyal emelte ugyanezen díjait, tarifacsomagtól függően - számításunk szerint - 9-13 százalékos mértékben. (Az alapdíj változatlansága miatt ez a végső számlában ténylegesen alacsonyabb emelkedést jelent.)

Úgy a korábbi, mint a mostani közleményből sem maradt ki az a némileg megtévesztő megjegyzés, hogy a jelenlegi árak május 1-től érvényesek. Mint azt a társaságnál ugyanis megtudtuk, náluk az "érvényesség" és az "alkalmazás" időben elválik egymástól. Vagyis a május 1-től "érvényes" díjemelést csak július 1-től "alkalmazták".

A mostani, a korábbiaknál még így is jóval leegyszerűsítettebb közlemény arra nem tér ki, hogy az autusztus 1-i díjemelés "érvényességként" vagy "alkalmazásként" értendő-e. Mindazonáltal, mivel a két kategória között ez esetben nem tesz különbséget, arra következtethetünk, hogy ez esetben az nem válik szét és az augusztus elsejétől érvényes új céges tarifákat azonnal alkalmazzák is.

Míg korábban a közlemény az új tarifákat is tartalmazta, most a pontos adatok iránt érdeklődők számára a Főtáv honlapját ajánlják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.