Tovább drágulhat az üzemanyag

Szerdától 2-3 forinttal tovább drágulhat a benzin és 1-2 forinttal a gázolaj – jósolja a GKI Energiakutató.

A benzin 2-3, a gázolaj 1-2 forinttal lehet drágább szerdától – jósolja a GKI Energiakutató a heti piaci folyamatok alapján. A benzin kiskereskedelmi átlagára így 399, a gázolajé 420 forint körül alakulhat.

A Brent kőolaj hordónkénti ára 104,3 dollárról a hét végére 108,3 dollárra emelkedett. A Reuters adatközlése alapján a mediterrán üzemanyagtőzsdén a benzin ára 2,1, a gázolajé 1,1 százalékkal emelkedett. A forint ugyanezen időszak alatt 0,7 százalékkal gyengült a dollárhoz képest.

Szerdai döntésével a Mol péntektől 3 forinttal emelte a benzin és kettővel a gázolaj hazai tarifáját. A hét utolsó munkanapjain az üzemanyagok tőzsdei ára tovább nőtt, a forint viszont kicsit erősödött. Literben és forintban a benzinnél 1-1,5, a gázolajnál egyszázalékos emelkedést mutatnak a különböző piaci árváltozások és árfolyamváltozások együttesen a hét második felére.

Az elmúlt egy év során a benzin és a gázolaj ára is 3 százalékkal csökkent. Az időszaki havi átlagkeresetek emelkedtek, ezért tavalyhoz képest kb. 7 százalékkal több benzint és 7,5 százalékkal több gázolajat lehet egyhavi nettó átlagkeresetből tankolni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.