Tovább csökkent a Mol célára a Citinél

A Mol későbbi ára leginkább attól függ, hogy a magyar olajcég mennyire lesz sikeres Kurdisztánban, Kazahsztánban, Oroszországban és Pakisztánban.

A Mol negyedik negyedéves gyorsjelentését követően frissítette modelljét a Citi elemzője, a várakozásoktól elmaradó számok miatt a 2013 végi célárfolyamot enyhén tovább csökkentve, a korábbi 18 481 forintról 18 332 forintra.

A papírokra vonatkozóan a Citi továbbra is semleges ajánlást fogalmaz meg – írja a Portfolio.hu

A Citi elemzője a gyorsjelentés értékelése kapcsán kiemelte, az egyszeri tételek nélküli operatív profit jócskán alulmúlta az elemző várakozásait, elsősorban az upstream gyengébb operatív teljesítményének és a gáz szegmensnek köszönhetően.

A Citi kiemeli, az upstream a növekedés meghatározó eleme lehet a jövőben, ez azonban leginkább attól függ, hogy mennyire lesznek sikeresek a kurdisztáni, kazahsztáni, orosz és pakisztáni projektek. A downstream szegmens eredménye a negyedik negyedévben felülmúlta a Citi várakozásait, itt a menedzsment előrejelzései szerint az előirányzott hatékonyságjavítás nagy része idén realizálódhat.

Az elmúlt hetekben ez volt a Mol második célárcsökkentése a Citinél. Az elemző korábban a mostaninál jóval nagyobb, 16-22 százalékos célárcsökkentést javasolt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.