Tovább szorongatják a hitelezők a Gullivert

Egyelőre nem állapodott meg hitelezőivel - leginkább a CIB Bankkal - a karácsony előtt becsődölt Gulliver játékbolthálózat.
Gulliver
Gulliver-zászlók egykoron
KURUCZ ÁRPÁD / Népszabadság

Nem hozott eredményt a karácsony előtt becsődölt, országszerte 27 üzletet működtető Gulliver játékbolthálózat első csődegyezségi tárgyalása - közölte a Világgazdasággal a Para Gazdasági Tanácsadó Kft.-t képviselő Pallos Dénes vagyonfelügyelő.

A társaságnak további két hete van arra, hogy valamifajta megoldást dolgozzon ki a hitelezők igényeinek legalább részleges kielégítésére. A jogszabály szerint ennek híján felszámolás következik.

A Gulliverrel szemben 148 hitelezőnek van összesen közel  hárommilliárdos követelése. A legnagyobb összeggel a CIB Banknak tartozik a cég.

A társaság 120 napos fizetési moratóriuma május 17-én jár le. A jelenleg is náluk dolgozó több mint száz munkavállaló fizetését a tartalékokból állják - közölte a vagyonfelügyelő.

A Gullivert1991-ben magyar magánszemélyek alapították. 2007-ben megvásárolta a belga KBC Private Equity N.V., majd - átalakulások után - tavaly a holland Eastern Toy B.V. vette meg a cég 85 százalékát ; a fennmaradó 15 százalék az Aurenta Holdingé lett.

Szakértők szerint a hálózatból akár 15-20 bolt is nyereségesen működtethető lenne.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.