Tovább fejlesztik a szupersportautók magyar gumigyárát

A Michelin Csoport tovább bővíti nyíregyházi termelőegységét, amelyben nagy teljesítményű, szupersport kategóriás, Michelin márkájú személyabroncsokat gyárt.

A 40 millió eurós beruházás megvalósítása 2015-ben kezdődik el, és 2017 végére a tervek szerint 100 új munkahely létrehozását teszi lehetővé. A bővítés eredményeképpen a gyár kapacitása 2017 végére el fogja érni a napi 6900 darabot – közölte ma a vállalat. 

Az európai személyabroncspiacon a kiemelkedően magas teljesítményű, vagyis 18 col és a feletti méretek szegmense tartós növekedést mutat. A növekvő piaci igények rugalmasabb és hatékonyabb kiszolgálása érdekében a Michelin Csoport tovább bővíti nyíregyházi gyárát, ahol továbbra is a sport- és szupersport kategóriájú személyautókra és összkerék-meghajtású járművekre gyárt Michelin márkájú termékeket. A jelenlegi termékkör mellett elindul majd a defekttűrő személyabroncsok gyártása is.

Tovább folytatja tevékenységét a vállalat alapanyag-kereskedelemmel foglalkozó stratégiai egysége a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tuzséron. A vállalatcsoport 2013-ban hozta létre Budapesten új irányító szervezetét, amely világszinten koordinálja az alsó-kategóriás személyabroncs márkáinak kereskedelmét, s a Michelin márka személy-, teher- és mezőgazdasági abroncs kereskedelme is változatlanul folytatódik a hazai piacon.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.