Tovább csökkent a BÉT forgalma

Novemberben az előző havi visszaesés után tovább csökkent a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) forgalma, a napi átlagforgalom 5,1 milliárd forint volt, 13,6 százalékkal alacsonyabb az októberi 5,6 milliárdnál - derül ki a BÉT hétfőn közölt havi összesítéséből.

Az év eleje óta mért napi átlagforgalom 7,85 milliárd forint volt a BÉT honlapjának adatai szerint.

Novemberben a BÉT azonnali piacának teljes forgalma meghaladta a 101 milliárd forintot, amelyből a részvénypiaci forgalom 97,6 milliárd forintot tett ki. A származékos piac forgalma az előző hónaphoz hasonlóan alakult: a közel 360 milliárd forintos árfolyamértékű forgalom 1,1 millió megkötött kontraktusszámmal párosult, ami összességében 1,6 százalékkal magasabb forgalom az októberihez képest. A tőzsde közleménye kiemeli, hogy a devizaopciók 10 milliárd forintot meghaladó novemberi forgalma több mint hatszorosa az első tíz havi átlagnak.

A tőzsdetagok azonnali piaci rangsorának első helyein nem történt változás novemberben. A lista élén az Erste Befektetési Zrt. állt 19,5 százalékos piaci részesedéssel, amelyet a Wood & Company Financial Services a.s. követett 14,6 százalékkal, harmadik helyen az Equilor Befektetési Zrt. végzett 14,5 százalékos értékkel. Negyedik és ötödik helyen a Concorde Értékpapír Zrt., valamint a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe végzett, 10,6 és 10,0 százalékkal részesedve az azonnali forgalomból.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.