Totális tilalom az ír disznóhúsra

Süth Miklós országos főállatorvos, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára elrendelte minden, Írországból származó, szeptember 1. és december 6. között előállított sertéshús forgalmazásának tilalmát, azonnali kivonását a forgalomból, valamint megsemmisítését.

Az ilyen húsból előállított összetett, illetve feldolgozott termékek forgalmazhatóságát dioxinra, illetve dioxinszerű anyagokra vonatkozó kedvező eredményű laboratóriumi vizsgálat elvégzéséhez kötötte. A főállatorvos egyben felhívja az élelmiszert és takarmányt forgalmazó vállalkozók figyelmét, hogy az Írországból származó állati eredetű termékek, illetve takarmányok forgalmazása során fokozott körültekintéssel járjanak el.

Az agrártárca közlemény szerint tilos minden olyan termék forgalomba bocsátása, amely az élelmiszerekben előforduló egyes szennyező anyagok felső határértékeinek meghatározásáról szóló 1881/2006/EK Bizottsági Rendeletben meghatározott határértékeket meghaladó mértékben tartalmaz dioxint vagy dioxinszerű anyagot. Az ilyen termékeket meg kell semmisíteni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.