Történelmi csúcson az aranyár

A ma reggel közölt várt feletti kínai inflációs adatközléssel erősödtek azon aggodalmak, hogy a jegybankoknak egyre nagyobb erőfeszítéseket kell tenni az áremelkedés megfékezésére, így a nemesfém iránti kereslet tovább erősödött. Az ír leminősítés miatti bizonytalanság is rátett erre egy lapáttal.

Az azonnali szállítású arany árfolyama 0,4 százalékkal 1479,35 dollárra emelkedett unciánként, míg a júniusi szállítású arany 1480,5 dollárra, rekord szintre bővült. Kínában 2008 óta nem látott, 5,4 százalékos inflációs adatot közöltek márciusra, ma az eurozónából és Amerikából is inflációs adatok jelennek meg.

Történelmi csúcson  az aranyár
A fistful of uncoined gold mints are seen at Muenze Oesterreich (Austrian national mint) in Vienna February 17, 2011. REUTERS/Lisi Niesner (AUSTRIA - Tags: BUSINESS)

Tegnap a richmondi Fed-elnök, Jeffrey Lacker akit elég "héja" hangvételűnek tartanak, azt mondta, 2004-2007 között a Fed túl sokáig tartotta alacsony szinten az alapkamatot, és még azelőtt lépni kéne, mielőtt az infláció jelentősen elszaladna. Lacker idén nem tagja a Fed kamatdöntésért felelős testületének. (Forrás: Tőzsdefórum)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.