Toplistán a leghatékonyabb magyar cégek

A Mol Energiakereskedő Kft. volt tavaly a munkahatékonyság, a teljes munkaidőben dolgozó munkavállalóra eső bevétel alapján a leghatékonyabb vállalat Magyarországon, a második helyen az MVM Trade Zrt. áll, a harmadikon az E.ON Földgáz Trade Zrt. a Profiles International Hungary kutatócsoportja listája szerint.

A sorban a Hansa Kontakt Kft., a Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt., az E.ON Földgáz Storage Zrt., az Atel Csepeli Vállalatcsoport, a British American Tobacco Magyarország Kft., a DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. és a Glencore Grain Hungary Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. követi az első hármat.

A nagyobb, magyarországi cégek közül az OTP a 23. a Mol Nyrt. pedig a 24. helyen áll, az Audi a 25.

A Profiles International Hungary Kft. azért végezte el ezt a vizsgálatot, hogy megtudja, milyen tényezők határozzák meg a munkavállalók teljesítményét a szervezeten belül. Ennek kiszámításához több mint 200 gazdasági társaság pénzügyi adatait elemezték.

A legsikeresebben értékesítő 10 magyar vállalat: a GVA Robertson Hungary Kft., Unicredit Bank Hungary Zrt., CIB Bank, MOL Földgázszállító Zrt., Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., Bunge Növényolajipari Zrt., Calyon Hungary, Budapest Bank Nyrt., Ahico Első Amerikai-Magyar Biztosító Zrt., Mátrai Erőmű Zrt. lett.

A kutatócsoport ebben az esetben azt vizsgálta, hogy hogyan igazodnak a vásárlók igényeihez a termékek, szolgáltatások és megoldások. Értékelték a vásárlói hűség kialakításához szükséges források megteremtését, az értékesítési módszerek vásárlói szokásokhoz igazítását, az értékesítési célok és lehetőségek vásárlói szokásokhoz igazítását, illetve a piaci helyzethez igazodó idő- és tér kihasználást.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.