Tonnaszám veszi a magyar paprikát a Nestlé

Az idén több mint 100 tonna magyar fűszerpaprikát vásárol a Nestlé európai hálózata számára, az áru értéke csaknem 120 millió forint.

 Az idén több mint 100 tonna magyar fűszerpaprikát vásárol a Nestlé európai hálózata számára. Ennek mintegy 400 ezer euró - azaz 110-120 millió forint - az összértéke. 

A cég konyhai termékeket gyártó üzletágának a magyar tulajdonú Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. szállít. A magyar paprika felhasználásával készült Maggi termékek nyolc európai országba jutnak el. A cég közleménye hozzáteszi: a hazai boltokba idén várhatóan közel 800 tonna, paprikával fűszerezett termék - ételízesítő, leveskocka és egyéb konyhai termék - kerül.

A vállalat konyhai termékeket gyártó üzletága - a Maggi - közel 100 féle árucikkel van jelen Magyarországon, a leveskockák piacán 54,5 százalék a piaci részesedése. A Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. 2006 óta szállít jó minőségű fűszerpaprikát a Nestlé számára.

A 100 százalékban magyar tulajdonú, 40 főt foglalkozó kisvállalkozás a paprikát közvetlenül a hazai termelőktől vásárolja. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.