Tömegével dőlt a „hamis” cukor

Három településen; Nagykátán, Akasztón, Ácson nyilvántartásban nem szereplő cukorszállítmányokat foglaltak le a hatóságok az elmúlt héten – tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉHIB).

Három településen; Nagykátán, Akasztón, Ácson nyilvántartásban nem szereplő cukorszállítmányokat foglaltak le a hatóságok az elmúlt héten – tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉHIB). Nagykátán a NAV bejelentését követően végezték el az ellenőrzést. A cukor forgalmazója – egy sárospataki székhelyű cég – bérmunkában végeztette a külföldről beszerzett, nagy kiszerelésű kristálycukor 1 kilogrammos csomagokba való porciózását. A szállítmány döntő része egyébként francia egy kisebb része lengyel származású volt.

A sárospataki vállalat által megbízott három csomagoló közül kettő, egy akasztói és egy nagykátai cukorcsomagoló vállalkozás illegálisan működött. A bejelentés nélküli tevékenységgel előállított termékek forgalomból való kivonását, a fogyasztókhoz eljutott cukor visszavonását a Pest Megyei Kormányhivatal illetékes igazgatósága azonnali hatállyal elrendelte.

Ácson is nyilvántartásba vétel nélküli cukorcsomagoló üzemet találtak. A vállalkozás telephelyén 226 tonna – francia, lengyel, litván származású – cukor volt, amelyet részben már át is csomagoltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.