Tömeges leváltás a mezőgazdasági hivatalokban

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Orbán-kormány által kinevezett vezetője most a 19 megyei kirendeltség irányítója közül tízet lecserélt.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) új vezetője, Palkovics Péter a hivatal 19 megyei kirendeltsége közül 10 helyre új vezetőt nevezett ki - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Az MVH vezetője azt várja az intézmények új irányítóitól, hogy ledolgozzák a 19 ezer ügyhátralékot, elbírálják a 6 ezer fellebbezést, és az uniós szabályoknak megfelelően bírálják el a pályázatokat, hogy a jövőben ne követeljen vissza több tízmilliárd forintot Magyarországtól Brüsszel - áll a közleményben.

Palkovics Péter június 4-e óta irányítja az MVH-t.

Az MVH feladata, hogy befogadja és elbírálja az uniós illetve hazai forrású támogatások iránti kérelmeket, azokat folyósítsa, illetve részt vegyen a piacszabályozásban.

Magyarország az Európai Unióhoz való 2004-es csatlakozással részese lett a Közös Agrárpolitikának (KAP), így jelentős támogatási források nyíltak meg agrár- és vidékfejlesztési célokra.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.