Tőkét emelt a Business Telecom

A Business Telecom Nyrt. 352 millió forint beruházásra fordítható forrással növelte tőketartalékát novemberben - közölte a társaság.

A zártkörű részvénykibocsátással lezajlott tőkeemelések támogatják a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vezető hazai alternatív távközlési cég optimális tőkeszerkezetének fenntartását, független távközlési hálózatának bővítését és jövőbeli piaci akvizíciók végrehajtását - áll a közleményben. A cég jegyzett tőkéje 47 millió forinttal 818,558 millió forintra emelkedett, 352 millió forint a tőketartalékába került.A kétlépcsős tőkeemelés új részvények zártkörű kibocsátásával valósult meg, 850 forintos kibocsátási árfolyamon.

"Akár saját hálózatunk bővítéséről, akár új ügyfélkörök megszerzéséről van szó, az utóbbi időszak növekedési ütemének fenntartásával hatékonyan tudtuk erősíteni a társaság méretgazdaságosságát. Ezt szolgálják a mostani tőkeemelések is, amelyek kedvezőbb tőkeszerkezetet állítanak fel és további értéknövelő beruházásokra, fejlesztésekre és akvizíciókra fordítható forrásokat nyújtanak a BTel számára" - idézte a közlemény Takács Krisztiánt, a BTel elnök-vezérigazgatóját.

A társaságot a BÉT B kategóriájában jegyzik. Legutóbbi jelentése szerint működése és bővülése szempontjából jelenleg a mikrohullámú- és műholdas üzletág a meghatározó. Az idén az első háromnegyedévben árbevétele 2,17 milliárd forint volt, duplája a tavalyi év azonos időszakánál. Adózott eredményük is hasonló mértékben, 46 millió forintról csaknem 82 millió forintra emelkedett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.