Tőkét emel az MKB Bankban a BayernLB

Árfolyamértéken 26,5 milliárd forintnak megfelelő alaptőke-emeléssel járul hozzá a BayernLB ahhoz, hogy az MKB Bank elérje a számára kijelölt stratégiai célkitűzéseket.

Azt követően, hogy a tavaly decemberben elfogadott új stratégiájában egyértelműen kifejezte és megerősítette elkötelezettségét Kelet-Közép-Európa és az MKB Bank iránt, a BayernLB névértéken 670 millió 886 ezer forinttal, 14,765 milliárd forintra emeli fel magyarországi leánybankjának alaptőkéjét.

 

Az árfolyamértéken számítva 26,5 milliárd forintnak megfelelő összeggel az átszabott üzleti modelljének megfelelően jelentős szerkezetátalakítást és hatékonyságjavító programot meghirdető BayernLB biztosítja, hogy az MKB Bank továbbra is növekedési pályán haladjon, és a nagyfokú volatilitással és drasztikus forrásszűkével jellemezhető piaci környezetben is eredményes tevékenységet folytasson.

 

Másfelől – miután stratégiájának továbbra is meghatározó eleme a jelenlét a magyar pénzpiacon – a BayernLB kész likviditás biztosításával támogatni a magyar pénzügyi rendszert annak érdekében, hogy helyreálljon a hazai gazdasággal szembeni befektetői bizalom, ami az európai szintű stabilizációnak is elengedhetetlen feltétele.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.