Tőkét emel a CIG Pannónia

Az áprilisi, tőkeemelésről szóló közgyűlési döntés alapján zárt körben, kamatozó részvényeket bocsát ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. – erről döntöttek a vállalat mai, rendkívüli közgyűlésén.

Az áprilisi, tőkeemelésről szóló közgyűlési döntés alapján zárt körben, kamatozó részvényeket bocsát ki a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. – erről döntöttek a vállalat mai, rendkívüli közgyűlésén. A „B” és „C” sorozatú, szavazati jogot biztosító, dematerializált részvényeket 2017 szeptemberében „A” sorozatú részvényekké alakítja át a társaság. 

A 2012. április 19-én tartott éves rendes közgyűlés felhatalmazta az igazgatóságot, hogy a társaság alaptőkéjét 2013. április 30-ig legfeljebb 215 millió forint névértékű, kamatozó részvények forgalomba hozatalával felemelje. Ez alapján a mai, rendkívüli közgyűlésen úgy döntöttek a részvényesek, hogy 40 forint névértékű és 750 forint kibocsátási értékű, dematerializált, szavazati jogot biztosító, névre szóló kamatozó részvényeket fognak kibocsátani "B" és "C" sorozatban. (A "B" és "C" sorozatú kamatozó részvények az „A” sorozatú törzsrészvényektől a kamatfizetés tekintetében különböznek.)

Az előzetes kötelezettségvállalói nyilatkozatok összegzése alapján a részvényesek részéről a tervezett minimális 500 millió Ft-os tőkebevonás több, mint kétszeresét kitevő, 1,455 milliárd összegű tőkeemelés várható.

A közgyűlés arról is döntött, hogy az igazgatóságba három új tagot választanak, a társaságnál jelenleg is vezető beosztásban dolgozó Kádár Gabriella, Barta Miklós és Birkás Balázs személyében. Ezzel párhuzamosan Mikó Gyula és Kelemen Zsolt lemondtak az igazgatóságban betöltött tisztségükről.

A CIG Pannónia Életbiztosító azt is közölte, hogy 2,51 milliárd forint adózás utáni veszteséget szenvedett el 2012. első hat hónapjában a tavalyi első fél év 1,578 milliárd forint veszteségével szemben. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.