Dúlt a feketézés a Hungaroringen

A Hungaroring múlt heti Forma-1-es futamán dolgozó árusok minden második esetben "elfelejtettek" nyugtát adni - a taxisok közül szinte mindenki -, a dolgozók több mint felét feketén alkalmazták, sokan engedély és adószám nélkül értékesítettek akár jövedéki jegy nélküli árukat vagy hamis márkajelzésű ruhákat - állapították meg az adó- és vámhivatal munkatársai. Összesen 12 millió forint bírságot szabtak ki.

Összesen 12 millió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a Hungaroringen, a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon - közölte a hatóság szerdán az MTI-vel.

Nagyüzem a Hungaroringen - a feketézőknek is
Így néz ki ahogyan kevesen láthatják, a Hungaroring és környéke a magasból verseny idején, ahogy a légtérben járőröző a légirendészek: Kovács Róbert helikopter pilóta és Nagy Gábor operátor látták az MD-500-as helikopter fedélzetéről

A közleményben azt írták, az ellenőrzés tapasztalatai szerint az árusok minden második esetben "elfelejtettek" számlát vagy nyugtát adni a vásárlóknak, illetve sok volt a "feketemunkás" és a bevételeit eltitkoló taxis is, akik szinte egyetlen alkalommal sem adtak nyugtát a viteldíjról.

A közlés szerint többen engedély és adószám nélkül árultak, és a vállalkozások a foglalkoztatottak több mint felét bejelentés nélkül, illegálisan alkalmazták - tették hozzá.

A NAV munkatársai 221 alkalommal végeztek ellenőrzést, összesen 12 millió forintos bírságot szabtak ki, emellett a vendéglátóhelyekről igazolatlan eredetű jövedéki árut, az árusoktól pedig hamis márkajelzésű ruhákat is lefoglaltak.

A 27. Forma-1-es Magyar Nagydíjat a hétvégén rendezték meg a Hungaroringen, a futamot Lewis Hamilton, a McLaren brit pilótája nyerte vasárnap.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.