Többet várnak a magyar gazdaságtól

Javították a magyar gazdaságra és a környező EU-gazdaságokra adott növekedési előrejelzéseiket londoni pénzügyi elemzők. A visegrádi négyek közül továbbra is Magyarországon várják a legszerényebb, összesen 2,2 százalékos növekedést az idei évre.

A Goldman Sachs (GS) globális bankcsoport londoni befektetési részlegének elemzőstábja elsősorban a vártnál gyorsabban növekvő hazai kereslettel és az ezzel egyidejű erőteljes exportteljesítménnyel indokolta a felülvizsgálatot. Magyarországon az idén 2,2 százalékos, jövőre 2 százalékos gazdasági növekedést vár a cég eddigi prognózisában szereplő 1,8, illetve 1,9 százalék helyett.

A ház az idei és jövő évi lengyel növekedésre adott előrejelzését 3,2, illetve 3,3 százalékra javította az eddigi 2,9 és 3,2 százalékról. A Goldman Sachs elemzői Csehországban az idén 2,6 százalékos GDP-növekedéssel számolnak a korábbi prognózisukban valószínűsített 1,7 százalék helyett. Jövőre változatlanul 2,4 százalékos cseh növekedést várnak. A román gazdaság idei és 2015-ös növekedésére adott becslését 3,1, illetve 3,4 százalékra javították az eddigi 2,7 és 3,1 százalékról.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.