Több mint egymilliárd forint adóval tartozik huszonkét cég

Jelenleg 22 cég adótartozása haladja meg az egymilliárd forintot, 446 cég pedig több mint 100 millió forinttal tartozik az adóhivatalnak - közölte elemzésében a feketelista.hu.

Az APEH, valamint tíz más hivatalos nyilvántartás összevetésével készült elemzésből kiderül, hogy a jogkövetkezmények (a késedelmi pótlék, az adóbírság és a mulasztási bírság) gyakran eléri, vagy éppen meghaladja az adótartozás összegét.

A 22 milliárdos tartozást felhalmozó cég közül 13 a fővárosban található, az első tíz közé pedig mindössze két vidéki vállalkozás került be. Szinte valamennyi a kereskedelmi és a szolgáltató ágazathoz tartozik, csupán egy-egy fejlesztési és tanácsadó, építőipari, illetve fuvarozó cég van közöttük.

Szinte kizárólag korlátolt felelősségű társaságok szerepelnek a listán. A legalább 100 millió forintos adóhiánnyal nyilvántartott 446 cég között mindössze két részvénytársaság van - a budapesti DK Kontakt Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. 679 millió, míg a szintén fővárosi SVED INFORMATIKA Informatikai és Kereskedelmi Zrt. több mint 400 millió forintos adóhiánnyal bír. A több mint százmillió forinttal adóhiányos cégek közé azért tizenöt betéti társaság is bekerült.

A listán az első négy helyezett egyenként több mint kétmilliárd forinttal szerepel. A legnagyobb összeggel, 2 milliárd 710 millió forinttal a Budapestre bejegyzett TETRAVENT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. vezeti a listát, nem szólva a jogkövetkezményekről, amelyek összege meghaladja a 2 milliárd 351 millió forintot, így több mint ötmilliárd forinttal tartozik az adóhivatalnak.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.