Több mint 700 ezer SZÉP kártyát bocsátottak ki a bankok

Eddig több mint 700 ezer SZÉP Kártyát bocsátott ki a három pénzintézet - az OTP, a K&H és az MKB -, ezekkel a kártyatulajdonosok már több mint 19 milliárd forint értékben fizettek.

A legnagyobb szereplő, az OTP Pénztárszolgáltató Zrt. 2011 júliusa óta – augusztus 10-ei adatok – szerint 537 770 SZÉP kártyát bocsátott ki 11 794 munkáltató megbízásából. Az OTP tájékoztatása szerint a pénzintézet SZÉP kártyájával 14 938 helyen lehet fizetni, ezeknél eddig 15,2 milliárd forint értékben költöttek a kártyatulajdonosok.

Az MKB közlése szerint augusztus elejétől az MKB SZÉP kártyát több mint 90 ezer kártyabirtokos 10 ezernél is több elfogadóhelyen használhatja. A mintegy 4 ezer szerződött munkáltató augusztusig 7,5 milliárd forintot utalt át az MKB SZÉP Kártyával rendelkezőknek. A több mint 90 ezer MKB SZÉP kártya birtokosa gyorsuló ütemben használja fel a keretet, amelynek összvolumene napokon belül elérheti a 3 milliárd forintot.

A harmadik kibocsátó, a K&H Bank arról számolt be, hogy eddig mintegy 76 ezer plasztikot adtak ki, amellyel mintegy 9,8 ezer helyen lehet fizetni. A K&H SZÉP kártyával eddig 1,7 milliárd forintot költöttek el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.