Több Audi kelt el, mint Suzuki a magyar piacon

Júliusban romlottak, augusztusban javultak a mutatók a magyar autópiacon, ahol továbbra sem tolonganak a magánvásárlók, és a többségében készpénzes vevők nem a kisebb tömegmodelleket keresik.

A JATO adatai szerint jelentősen megugrottak az eladások az utolsó nyári hónapban: a legfrissebb adatok szerint augusztusban 3500 új személyautót és 890 kis-haszonjárművet helyzetek forgalomba, ami előbbi esetében 15 százalékos, utóbbinál 12 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. Az első nyolc hónapban 30 ezer személyautó (+5 %) és 6,5 ezer kisteherautó (+18%) kelt el itthon.

Több Audi kelt el, mint Suzuki a magyar piacon
Bócsi Krisztián 2010.09.03. Digitális Audi Hungaria Látogatói Központ bejárása AUDI Autógyár Gyár. Szállításra kész autók.

A magyar autópiac legfőbb gondja továbbra sem oldódott meg: egyre jobban fogy a tömegmodellek célközönsége: továbbra is a cégek és a tehetősebbek magánvásárlók mozgatják a piacot. Ezt jelzi, hogy miközben augusztusban Audikból 90 darab, Suzukikból 58 darab kelt el, az első nyolc hónap számai alapján valamivel kisebb volt a különbség, de éves szinten a 896 darabos Audi tizenöt darabbal megelőzte a Suzukit, mely éveken át listavezető volt, és most tizedik a márkák közöt. Öt éve, a magyar piac fénykorában az esztergomi autókból egy év alatt kelt el negyvenezer, az előrejelzése szerint idén a negyven márka együttes eladása talán eléri az 52 ezret.

A személyautó-piacon a JATO adatai szerint az Opel (3573 db)vezet, a Volkswagen (3174 db), a Ford ( 3155 db) a Škoda (3066 db) és a Renault (2517 db) előtt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.