Több agrártámogatási igénylési határidő is lejár

Január 31-én lejár a fiatal mezőgazdasági termelők, a növénytermesztők és a mezőgazdasági gépek vásárlói támogatás igénylésének határideje - közölte a Magyar Agrárkamara (MA).

A közlemény szerint január 31-én éjfélig lehet postázni a kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatás kifizetésének igénylését. Azok jelentkezhetnek, akik számára a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó határozatot bocsátott ki.

Akik 2007-ben nyújtottak be támogatási kérelmet önálló, építéssel nem járó gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatásra és még nem számoltak el a támogatással, szintén január 31-ig jelentkezhetnek a helyileg illetékes megyei MVH kirendeltségnél.

Ugyancsak január végéig lehet kifizetési kérelmet benyújtani a növénytermesztés létesítményeinek korszerűsítéséhez nyújtott támogatás kifizetésének igénylésére. A támogatási összeg nem haladhatja meg a 735.000 euró felső határt.

Ugyanez a határidő vonatkozik a fiatal mezőgazdasági termelők támogatásának lehívásához. Most azok jelentkezhetnek, akik 2009. szeptember 15. és október 31. között benyújtott támogatási kérelmekhez kapcsolódóan támogatási kérelemnek helyt adó vagy részben helyt adó határozattal rendelkező ügyfelek. Ők a támogatási összeg 90 százalékára vonatkozó kifizetési kérelmet nyújthatnak be január utolsó napjáig az MVH honlapján közleményben közzétett formanyomtatványon az MVH-hoz.

Azon ügyfelek, akiknek a 2009. évben benyújtott támogatási kérelemre vonatkozó jóváhagyó határozata 2010. november 2. után emelkedett jogerőre, a januári kifizetési időszakban is, de legkésőbb 2011. április 1-30. között kötelesek a támogatási összeg 90 százalékára vonatkozó kifizetési kérelmet benyújtani.

A 23/2007 FVM rendelet alapján támogatást nyert fiatal mezőgazdasági termelők a támogatás fennmaradó 10 százalékának kifizetésére is január 31-ig nyújthatnak be kifizetési kérelmet. A 2008 évben támogatási határozatot kapott gazdálkodóknak pedig legkésőbb a 2012. január 1-31. közötti kifizetési időszakban kell benyújtani a 10 százalékra vonatkozó kifizetési igényeket - áll a közleményben.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.