Több mint 8 milliárdért utazik a kormány

Ismét a Weco-Travel, az OTP Travel és az IBUSZ utazási irodák nyerték a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) által az állami szervezetek és intézmények nemzetközi utazásaira kiírt közbeszerzést.
A Világgazdaság információi szerint a három győztes közül az IBUSZ tette a legjobb ajánlatot. Négy utazási iroda jelentkezett a tárgyalásos eljárásra, a negyedik próbálkozó a Bonafini volt, de az irodával ezúttal sem kötött szerződést az állam, amelynek eddig is a mostani győztesek szervezték az útjait. Az új szerződést már nem két, hanem négy évre kötötték meg, a 8,4 milliárd forintos keret megtartásával. Eredetileg már március 6-ra győztest kellett volna hirdetni, de az előző szerződés időtartamát végül április 10-ig meghosszabbították.

Az utazási irodák kiválasztásának módja megváltozott. Eddig a pontozásnál 50 százalékos súllyal vették figyelembe a foglalási díj mértékét, 50 százalékban pedig arra lehet pontokat kapni, hogy az utazásszervezőnek hány irodája működik Magyarországon. Most viszont információink szerint már csak az ár számított.

Eddig az OTP Travel nyerte el az utak kétharmadát, amiből 5,4 milliárd forintos bevétele származott mintegy két év alatt. A Weco 1,5 milliárd forintos, míg az IBUSZ 1,2 milliárd forintos részt tudott kihasítani a forgalomból. A megrendelőnek elvileg a legolcsóbbat kell választania az anonim ajánlatok közül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.