Tizszeresét ígéri, tizedét adja a nemzeti parkoknak az FM

A 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban több mint 46 milliárd forintot fordíthatnak ökoturisztikai fejlesztésekre a nemzeti parkok – mondta V. Németh Zsolt államtitikár. Ez azonban csak terv, a jövő év végig mindössze 4,5 milliárdot fognak megpályáztatni.

A Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésekért és hungarikumokért felelős államtitkára a Magyar nemzeti parkok hete 2015 rendezvénysorozat pénteki, békéscsabai megnyitóján.

Kifejtette:a Nemzetgazdasági Minisztérium a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretéből 15 milliárd forintot különített el látogatóközpontok, tanösvények interaktív, élményszerű fejlesztésére az új hétéves, uniós programozási időszakban. Ebből a 2015-2016-os évben egy elfogadott kormányhatározat szerint 4,5 milliárd forintra lehet majd várhatóan augusztus-szeptembertől pályázni.

Hozzátette: a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretében további 3 milliárd forint áll rendelkezésre Natura 2000-es területekhez kapcsolódó bemutatóhelyek létesítésére, valamint 28 milliárd forintos keretből lehet majd mintegy százezer hektárnyi élőhelyet, állattartó telepet és a természetvédelmi őrszolgálatot megújítani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.