Tízszázalékos visszaesésre számít idén az Audi

Forgalmának tíz százalékos visszaesésre számít idén a német Audi autógyár. Talán nem csak a hely szelleme mondatta velük a shanghaji autóipari vásáron, hogy a gyártásban és az eladásokban is vérmes reményeket táplálnak Kína iránt.

Az Audi autóipari cég a 2008-as több mint 1 milliós rekordértékesítés után az idei évben a forgalom mintegy 10 százalékos visszaesésére számít - közölte a vállalat vezetője a sanghaji autóipari vásáron a dpa hírügynökséggel.


Rupert Stadler nem akart az autópiac egészét illetően jóslásokba bocsátkozni, csak annyit jegyzett meg, hogy szerinte az iparág a legnehezebben már túljutott.


Az Audi nagy jelentőséget tulajdonít a kínai piacnak, amely ösztönözheti a fellendülést. A vállalat itt erőteljes növekedésre számít: 2015-ig évente mintegy 200 ezer autót kíván értékesíteni.


Az ingolstadti központú konszern tavaly Kínában a legeredményesebb felsőkategóriájú német autógyártónak számított 120 ezer autó eladásával. Az idén ezt a mennyiséget mindenképpen felülmúlják - közölte Stadler. Erre utal, hogy márciusban több mint 11800 autót adtak el, és az áprilisi értékesítés is kitűnőnek ígérkezik.


A sanghaji vásáron mutatta be az Audi átalakított Q7-es  terepjáróját. A kisebb Q5-öst 2009 végén Kínában is gyártani kezdik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.