Tízmillió dollárból csomagolnak Nyírbátorban

Tízmillió dollár értékű, mintegy 2,3 milliárd forintos befektetéssel fejlesztette nyírbátori csomagológép-gyárát a német MSK Covertech-Grup.

Az üzem új létesítményeit és berendezéseit pénteken Reiner Hannen, a cégcsoport tulajdonosa és Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára adta át.

Reiner Hannen az avatáson elmondta: egy 2500 négyzetméteres új üzemcsarnokot építettek, amellyel hétezer négyzetméterre növelték a szerelési részleg területét. Új gépeket állítottak munkába, illetve létrehoztak egy 1500 négyzetméteres új festőüzemet is.

Czomba Sándor államtitkár az átadáson kifejtette: a fejlesztés fontos, hiszen a német cégcsoport a következő öt évben termelésének megduplázására készül, a dolgozói létszámot a jelenlegi másfélszeresére kívánja emelni, s így tovább nőhet az MSK foglalkoztatottainak száma Nyírbátorban is.

Az egyedi csomagológépeket gyártó és forgalmazó MSK Covertech-Groupnak Németországban, Franciaországban, az Amerikai Egyesült Államokban, Kínában és Magyarországon Nyírbátorban működik részlege. Munkavállalóinak teljes létszáma meghaladja az ötszázat, amiből 350-en a nyírbátori gyárban dolgoznak. 

A német cégcsoport 1995-ben alapította meg szabolcsi vállalkozását, s akkor az MSK Hungary Bt. a korábbi Csepel Művek üzemét vásárolta meg. Az elmúlt 17 év során növelte 350-re alkalmazottainak számát, s jelenleg is 40 elektro- és szerkezeti lakatost képez a városban, akik közül a legjobbakat alkalmazza majd a mostani fejlesztés eredményeként.

Pataki Tamás, a nyírbátori üzem főkönyvelőjeelmondta: a 2010/11-es gazdasági évben 6,6 milliárd forint árbevételt ért el a szabolcsi gyár, adózott nyeresége 221 millió forint volt.

Az üzemben csúcsminőségi termékek készülnek, csúcsminőségű géppark segítségével, amelyek közül nem egy, technológiájában és méreteiben is különlegességnek számít az ország keleti részén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.