Tízmilliárdos szerződések Kínával

A Kínai Export-Import Banktól harmincmilliárd forintnyi hitelt vesz fel az Eximbank magyar cégek kínai kivitelének támogatására. Az Eximbank emellett közeli hétmilliárd forintot fizet egy kínai közép-európai befektetési alapba, amely 22 milliárdot tervez Magyarországon beruházni.

A Magyar Export-Import Bank (Eximbank) százmillió euró (közel harmincmilliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá a Kínai Export-Import Bankkal - tájékoztatta Varga Mihály csütörtökön az MTI-t.

A hitel elsősorban Magyarországon működő cégek Kínába irányuló exporttevékenységét hivatott bővíteni.

A nemzetgazdasági miniszter azt is elmondta, az Eximbank kínai partnerszervezetével együttműködési megállapodást is aláírt, amely szerint Magyarország 30 millió dollárral járul (6,7 milliárd forint) hozzá az 500 millió dolláros kínai közép-európai befektetési alap elindulásához.

A következő években az alapból 100 millió dollárt (22 milliárd forintot) fektetnének be Magyarországon, elsősorban az infrastruktúra-fejlesztés, a telekommunikáció és az energetika területén, "vagyis Magyarország szempontjából egy kedvező befektetési helyzet alakulhat ki" - fogalmazott Varga Mihály.

A miniszter hangsúlyozta: a Nemzetgazdaság Minisztérium kiemelt céljának tekinti, hogy olyan forrásbevonások történjenek, amelyek segítik a magyar vállalkozásokat befektetési lehetőségeik, exporttevékenységük bővítésében és ez a két megállapodás is ezt szolgálja.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.