Tízmilliárd dolláros ajánlat az Avonra

Tízmilliárd dolláros felvásárlási ajánlatot tett a Coty Inc. kozmetikai társaság az Avonra, a részvényenként 23,25 dolláros ajánlat 20 százalékos felárat jelent a március 30-i záróárhoz képest.

A Calvin Klein, a Rimmel vagy a Marc Jacobs kozmetikai márkák tulajdonosa, a Coty Inc. közlése szerint már háromszor is megkereste a világ egyik legismertebb direktmarketing-cégének számító riválisát, mielőtt nyilvános ajánlattételre szánta rá magát. Az Avon igazgatósága közleményben utasította vissza a Cotyt, mondván, a javasolt összeg jelentősen alulértékeli a céget – írta a Reuters.

Az 1990 óta Magyarországon is hálózatot működtető Avon forgalma és profitja évek óta csökken, az USA-ban egyre kevesebb ügynöke van, Kínában pedig korrupciós eljárás folyik ellene. A társaság decemberben jelentette be, hogy új vezérigazgatót keres a több mint tíz éve a cég élén álló Andrea Jung helyére. Az elmúlt másfél évben az Avon részvényeinek árfolyama csaknem 50 százalékkal esett vissza, a társaság ma mintegy 8 milliárd dollárt ér, szemben a 2004-es 21,8 milliárd dolláros csúccsal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.