Tizenkétmillió gumi Rácalmásról

Teljes gyártókapacitással dolgozik a Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási gyárának mindkét üzemegysége, naponta 34 ezer darab gumiabroncs készül el az üzemben - jelentette be csütörtökön egy Dunaújvárosban tartott sajtóbeszélgetésen a cég kommunikációs menedzsere.

Roy Katalin tájékoztatása szerint a 230 millió eurós beruházással 2010 októberére kiépült gyártókapacitással az idén már 12 millió gumiabroncs gyártását teszi lehetővé.

Tovább nőtt az üzemben a foglalkoztatottak száma, az idén már 2100 munkavállaló dolgozik a gyárban.

A rácalmási üzem folyamatosan növeli az első gyári szerelésű - közvetlenül az európai autógyárakhoz történő - beszállításait, az idén már termékeinek 10 százalékát szállítja közvetlenül a Volkswagen csoport, a Hyundai és a Kia autógyáraiba.

A Hankook 550 millió eurós befektetéssel építette fel két ütemben, a Dunaújváros és Rácalmás határában európai abroncsgyárát. Az elsőként elkészült üzem 2007-ben kezdte meg a működését. A beruházás második ütemének építése 2009-ben kezdődött, 2010 októberében fejeződött be, s az új üzemegység tavaly érte el a teljes gyártókapacitását.

A gyár amely rendelkezik az ISO /TSO 16949: 2009 minőségi, valamint az ISO 14001:2004 környezetvédelmi tanúsítvánnyal is 500 különböző méretben és mintázattal gyárt gumiabroncsokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.