Tizenhatszoros túljelentkezés az Audiba

Másfél ezer új munkahelyre 24 ezren jelentkeztek az első félévben a győri Audihoz. A tízezredik munkatársat - aki Heves megyéből érkezett a Kisalföldre - szerdán köszöntötték a gyár oktatási központjában.

A győri Audi Hungaria Motor Kft. tízezredik munkatársaként üdvözölték ma Honfi Norbertet, aki a Heves megyei Felsőtárkányból érkezett.

Nem csak a gyár környékén lakók találnak munkát a győri Audinál
Kocsis Zoltán 2011.07.07. Digitális 2011. július 7. Győr. Audi gyár, alapkőletétel. Fotó: Kocsis Zoltán

Az új munkatárs érettségi után szerzett autószerelő szakképesítést azért, hogy lakóhelye közelében munkát találjon. Hat évig egy autószerelőnél dolgozott, de a válság miatt az alkalmazottak egy részét elbocsátották: akkor legfiatalabbként szintén az utcára került. A szakmájában már nem tudott elhelyezkedni, más munkával kereste a kenyerét. Végül egy már az Audiban dolgozó helybeli ismerőse biztatására jelentkezett a német világcég győri leányvállalatához: a motorgyárban kapott munkát.

A társadalmi mobilizáció élénkülését jelzi, hogy egyre többen az ország távolabbi vidékéről is jelentkeznek az Audihoz - vélekedik Knáb Erzsébet, a vállalat személyügyekért felelős ügyvezetője. Az idei esztendő első hat hónapjában másfél ezer új munkahelyet hirdettek meg, s 24 ezer pályázóból választották ki leendő munkatársaikat. Elsősorban Győrből és a város környékéről érkeznek a dolgozók, de az ország más részéből is sokan próbálkoznak. Nem ritka, hogy a keleti országrészből áttelepülnek Győrbe a fiatal szakemberek, közülük jó néhányan családostul.

Achim Heinfling motorgyártásért felelős ügyvezető szerint az első félévben 1 millió 20 ezer főegységet gyártottak. Ez azt jelenti, hogy tíz másodpercenként készül el egy motor Győrben. Az elmúlt húsz évben összesen 24 millió győri motort építettek be a német konszern autói számára. Néhány héten belül pedig már a 25 milliomodikat ünneplik.

Az idén nyáron átadott új járműgyár jóvoltából tovább nő a foglalkoztatottak száma a Magyarország legvonzóbb munkáltatója címet ötödször is elnyerő  Audinál - tájékoztatott Czechmeister Mónika kommunikációs vezető. 2011 szeptemberében fogadták a hétezredik dolgozójukat, tavaly áprilisban a nyolcezrediket, az idén februárban már a kilencezredik munkatársuk is munkába állt - tette hozzá. A tízezredik pedig a szerdán felvett száz új szakember közül került ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.