Tizenegy fiókját zárja be a CIB

Tíz egységgel zsugorodik a CIB fiókhálózata. A bank bezárja tizenegy, fenntarthatatlannak ítélt egységét, míg a KÖKI bevásárlóközpontban nemrég nyitott egy újat.

Bezárja hét fővárosi és négy vidéki fiókját a CIB – tudta meg a Népszabadság. Értesülésünk szerint a bank az érintett dolgozók többségének másik egységénél, illetve területen talált feladatot.

A hitelintézetnél megkeresésünkre elmondták: "A CIB Bank a példátlanul nehéz külső piaci körülmények között is elkötelezett a hosszú távú, fenntartható üzleti stratégia iránt, szerepe meghatározó a magyar piacon. Ahhoz, hogy a sokszor kedvezőtlenül változó gazdasági körülmények ellenére is erős piaci szereplő lehessen, meg kell őriznie azt a képességét, hogy alkalmazkodni tudjon a megváltozott külső feltételekhez. Ennek részeként kerül sor átalakításokra.”

A banknál egyrészt arról döntöttek, hogy bezárják a jelenlegi kilátások alapján nem fenntartható fiókokat. Emellett alig egy hete bővítették a hálózatot a KÖKI Terminál bevásárlóközpontban egy új egységgel – hívták fel a figyelmet. A pénzintézet tájékoztatása szerint a bezárt fiókoknál az ügyfelek változatlan színvonalú kiszolgálását szinte minden esetben egy, a közelben található másik CIB egység biztosítja majd.

Ahol lehetőség van rá, ott a munkatársakat más hasonló területeken nyitott pozíciókba helyezte át a CIB. Míg az olyan esetekben, ahol ez nem megoldható, mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a távozó munkatársak helyzetét. Ez azt jelenti, hogy a törvényi kötelezettségen felül a CIB többletjuttatásokat nyújt az érintett kollegák számára – mondták.

Megkeresésünk után a CIB a Budapesti Értéktőzsde honlapján a fiókok bezárásáról szóló közleményt jelentetett meg. Ebből kiderül, hogy a hét fővárosi egység mellett egy-egy gödöllői, százhalombattai, székesfehérvári és tatabányai fiókot zár be. Utóbbi és két budapesti egység december 22., míg a többi egy nappal később zár be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.