Tízből heten munkához jutottak az Ökumenikusokkal

Tízből minden hetedik - ilyen aránnyal működnek az Ökumenikus Segélyszervezet álláskeresőket segítő központjai. A negyedik Ygen Humánerőforrás Központ, amely nemrégiben Sopronban nyílt meg, a többi tanácsadó iroda eredményes módszertanát követi.

Az ország egyik legnagyobb karitatív szervezete öt éve fogott bele a programba. Munkaerő-piaci szakemberei Budapesten, Miskolcon, Szolnokon és már Sopronban is önálló irodában várják az álláskeresőket. Nem puszta állásközvetítésről van azonban szó, hanem hatékony, jól felépített folyamatról. Az álláskeresőket segítik célkitűzéseik pontos meghatározásában és az álláskeresési technikák elsajátításában, próbainterjúkkal fejlesztik képességeiket, és pszichológiai, pályaválasztási tanácsadásban is részesülnek. A szakemberek meggyőződése, hogy a célzott segítséggel – amelyet akár egyéni, akár csoportos formában igényelhetnek a hozzájuk fordulók – eredményesebb lehet a visszailleszkedés a munkaerőpiacra. A humánerőforrás-központok igen hatékonyan működnek: a fejlesztő programokban részt vevők körében az elmúlt években az elhelyezkedési arány mindenhol meghaladta a 40, több területen pedig elérte a 70 százalékot is.

Nem puszta állásközvetítésről van szó
Nem puszta állásközvetítésről van szó
Ygen Humáner?forrás Központ

Az ingyenes, személyre szabott tanácsadás mellett az Ökumenikus Segélyszervezet kedvezményesen hívható kék számot működtet, az internetre térítésmentes segédanyagot, ún. kisokost töltöttek fel, és az év során az ország tíz különböző pontján állásbörzéket szerveznek. A négy budapesti rendezvényből már lezajlott az első, illetve a szolnoki is, a következő álláskereső nap Miskolcon lesz április 29-én. Később Pécsett, Sopronban, Debrecenben, Veszprémben, Kecskeméten és Békéscsabán szervez hasonló alkalmakat az Ökumenikus Segélyszervezet Ygen Humánerőforrás Központja. Az utolsó, tizedik helyszínt az alapján választják ki, hogy a kék számra honnan érkezik a legtöbb segítségkérő hívás.

Az irodák működtetésében nagy segítség a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. több mint százmillió forintos támogatása, amely korsónként jött össze. A vállalat Jóleső Segítség elnevezéssel tavaly nyáron hirdette meg akcióját: minden eladott csapolt Soproni árából korsónként tíz forintot tett félre a program megvalósítására. (K. B.)

(A cikk a Népszabadság Jótett című szponzorált mellékletében jelent meg.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.