Titkolják a minisztériumok, hogy végrehajtották-e Orbán utasítását

Egyetlen minisztérium sem válaszol két napja arra, hogy végrehajtották-e Orbán Viktor utasítását, s kivonták-e a brókercégeknél lévő pénzeiket.

A Népszabadság azután fordult a minisztériumokhoz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: ő rendelte el, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) vegye ki a Quaestornál tartott pénzét.

A kormányfő ezt szerdán mondta egy soproni sajtótájékoztatón, ahol arról kérdezték, nem tartja-e furcsának, hogy a Quaestor-csőd előtt a KKM hozzájutott a pénzéhez. Orbán Viktor erre azt válaszolta: nem hogy nem tartja furcsának, ő rendelte el, mert amikor a Buda-Cash bedőlt, azt az értékelést kapták, hogy dominóhatás érvényesülhet, ráadásul sok önkormányzatnak és még a honvédségnél dolgozók egyik önkéntes biztosító pénztárának is bent ragadt a pénze.

A kormányülésén hozott rendelkezés úgy szólt – mondta a miniszterelnök –, hogy minden minisztériumnak át kell néznie, van-e pénzügyi kapcsolata brókercégekkel, "állomásoztat-e" náluk közpénzt, és ha igen, azonnal vonja ki onnan, mert ilyen, "dominóhatással fenyegetett" időszakban "egyetlen forintnyi közpénzt sem szabad tartani" brókercégeknél.

Ezért a külügyön kívül minden más minisztériumnak levelet küldtünk a következő kérdésekkel: A minisztérium végrehajtotta a kormányfő utasítását? A minisztériumnak volt-e pénzügyi kapcsolata brókercégekkel? Volt-e náluk pénze? Ha igen, kivették-e ezt a pénzt? Mennyi pénzt kaptak vissza?

Két napja várjuk a válaszokat. Egyetlenegy sem érkezett.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.