Titkokat szerzett meg a Figyelő! Az MNB feljelent

Feljelenti a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Figyelőt. A lapot az MKB-val kapcsolatos gazdasági titok jogosulatlan megszerzésével gyanúsítják. Amivel lényegében elismerik: az újság cikke a legkevésbé sem légből kapott.

A jegybank honlapján olvasható közlemény szerint a Figyelő 1-2. számában megjelent „Túlárazott állami bankbevételek" című cikke a lap forrásaira történő hivatkozással utal arra, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter levelet kapott Matolcsy György jegybankelnöktől az MKB tőkehelyzetével kapcsolatosan. A jegybank és a Miniszterelnökség közötti információcsere során közölt az MKB-val kapcsolatos bármilyen adat az MNB által a feladatköre ellátása során megismert üzleti titkot képez.

Erre tekintettel az MNB a mai napon feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen gazdasági titok jogosulatlan megszerzésének alapos gyanúja miatt. Emellett az MNB felügyeleti hatósága megvizsgálja, hogy a cikkben foglalt állítások megvalósítanak-e tiltott piacbefolyásolást.

Az MKB Bank átalakítási programjával kapcsolatban a sajtóban megjelent egyes következtetések tévesek, az MKB Bank tavaly decemberben bejelentett újjászervezése a korábban meghirdetett célokkal összhangban, megfelelően halad. A szükséges átalakítások végrehajtását követően az MKB Bank jól működő, nyereséges, erős pénzintézetté válik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.