Tisztul a budapesti húspiac

Több húsféléből is hiány alakult ki az utóbbi hetekben a budapesti piacokon, amely mögött Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) áll – írta mai számában a Napi Gazdaság. A visszarendeződés azonban hamar megtörtént – mondta a lapnak Bárány László, a legnagyobb hazai baromfitermelő csoport, a Master Good tulajdonosa.

Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke a lapnak elmondta, tagjaik közül néhányan érzékelték, hogy az általuk előállított friss hús iránt megnőtt a kereslet a budapesti régióban. Szerinte ez különösen annak fényében kedvező fejlemény, hogy korábban a tisztességes húsipari vállalatok szinten képtelenek voltak termékeiket értesíteni a régióban.

A szövetség véleménye szerint ebben jelentős szerepe van a pénztárgépek online bekötésének, és annak, hogy az elmúlt időszakban a hatóságok szigorították a budapesti, illetve a főváros környéki hús nagy- és kiskereskedelmi egységek, hűtőházak, kisebb gyártó üzemek ellenőrzését.

Hogy az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer milyen hatást fejtett ki a piacra egyelőre korai lenne nyilatkozni, miután gyakorlatilag tesztüzemi rendszerben működik - tette hozzá Éder Tamás.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.