Tisztul a budapesti húspiac
Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke a lapnak elmondta, tagjaik közül néhányan érzékelték, hogy az általuk előállított friss hús iránt megnőtt a kereslet a budapesti régióban. Szerinte ez különösen annak fényében kedvező fejlemény, hogy korábban a tisztességes húsipari vállalatok szinten képtelenek voltak termékeiket értesíteni a régióban.
A szövetség véleménye szerint ebben jelentős szerepe van a pénztárgépek online bekötésének, és annak, hogy az elmúlt időszakban a hatóságok szigorították a budapesti, illetve a főváros környéki hús nagy- és kiskereskedelmi egységek, hűtőházak, kisebb gyártó üzemek ellenőrzését.
Hogy az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer milyen hatást fejtett ki a piacra egyelőre korai lenne nyilatkozni, miután gyakorlatilag tesztüzemi rendszerben működik - tette hozzá Éder Tamás.