Tiltakoznak az egri bortermelők: túl olcsó a bikavér

Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa tiltakozik, mert a szervezetnél úgy vélik: egyes áruházláncokban beszerzési ár alatt értékesítik az egri bikavért. Határoztak arról is, hogy minden gyanús esetben fellépnek a dömpingárak ellen.

Az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa (EBHT) tiltakozik amiatt, hogy az áruházláncok beszerzési ár alatt értékesítik az egri bikavért - mondta Gál  Lajos, a testület titkára hétfőn.

- Az EBHT igazgatóválasztmánya határozott arról, hogy minden olyan esetben, amikor a beszerzési ár alatti értékesítés gyanúja merül fel, kötelezi az EBHT titkárát a magyar és az Európai Uniós jogszabályok szerinti eljárás kezdeményezésére, beleértve a dömping áron történő értékesítés szankcionálását is - közölte Gál Lajos. Elmondta: az Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa kereskedelmi ellenőrzései során az utóbbi évben több alkalommal tapasztalta, és a belföldi piacon bort értékesítő borászati vállalkozások is jelezték, hogy a Magyarországon működő áruházláncokban sokszor a beszerzési ár alatt értékesítenek egri bikavér.
Az EBHT ügyvezetése az eddig feltárt ügyekben bejelentést tett. Ennek következményeként az illetékes hatóság már állapított meg jogszabálysértést, amelynek nyomán bírságot is szabott ki - közölte Gál Lajos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.