Területén csak a Főgáz olvas le

A Főgáz területén - Budapesten és Pest megyében - február 4-ig a Főgáz olvassa le azoknak a mérőóráit, akik korábban az EMFESZ-hez szerződtek át, majd most tigázosok lettek.

Február 4-ig a Főgáz Földgázelosztási Kft. és megbízottjai olvassák le azoknak a mérőóráit, akik korábban EMFESZ-ügyfelek voltak, most pedig a Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. (Tigáz) ellátása alá kerültek - közölte a Főgáz csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Energia Hivatal január 5-én január 13-i hatállyal felfüggesztette az Emfesz Kft. gázkereskedői engedélyét. Január 11-én megnevezte azokat a gázszolgáltatókat, amelyek átveszik az Emfesz ügyfeleit. Így állt elő az a sajátos helyzet, hogy a Főgáz területén élő EMFESZ-ügyfeleket - legalacsonyabb árajánlata folytán - 90 napig a Tigáz látja el. (Egyébként Tigáz-területen meg a Főgáz.)

Szintén nem egyszerűsíti a helyzetet, de a sajátos gázipari szabályokból következik, hogy ezeknek az ügyfeleknek - tehát akik a Főgáz területén először EMFESZ-esek, majd Tigázosok lettek - változatlanul a Főgáz olvassa le a mérőóráit.

A Főgáz közleménye szerint a mérőleolvasást végző munkavállalók sorszámozott, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, és a cég megbízásából mérőleolvasást végző Multiplex Kft. valamint Universitas Kft. munkatársai - a társaság által kiállított - megbízólevéllel rendelkeznek.

A közlemény szerint a mérőleolvasás ütemterve a Főgáz internetes oldalán elérhető. Arra kérik az ügyfeleket, hogy a megadott időpontokban tegyék lehetővé a mérőleolvasást.

Az E.ON korábban az MTI-t szintén úgy tájékoztatta, hogy február 4-ig leolvassa az átvett fogyasztók mérőóráit. Esetükben a helyzet egyszerűbb: az E.ON területén az E.ON kapta vissza korábbi fogyasztóit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.