Termelői piac nyílik a Rózsák terén is

A Kossuth tér után Budapest VII. kerületében, a Rózsák terén is nyílik egy termelői piac - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.

Az új termelői piacot Tóth Katalin, a VM helyettes államtitkára nyitja meg augusztus negyedikén Budapesten, a Rózsák terén. Az MTI érdeklődésére a minisztériumban elmondták: a piac a tervek szerint egyelőre szombatonként reggel 8-tól délután 3 óráig tart nyitva, és az egységesen kialakított standokon kínálják portékáikat az árusok. Amennyiben igény mutatkozik rá, a többi napokon is megjelennek termékeikkel a kis- és őstermelők - fűzték hozzá.

Az első magyar termelői piacot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át tavaly augusztusban Budapesten, Kőbányán. Azóta több termelői piac is nyílt az országban. Idén júniustól a szaktárca épülete előtt - Budapesten a Kossuth téren - is lehet vásárolni magyar árukat minden pénteken a Vidék Mustra elnevezésű termelői piacon. Az árkádok alatt egyszerre több mint 50 termelő kínálja portékáit, a vásárlás előtt itt a vevők meg is kóstolhatják a termékeket. A cél az, hogy a fővárosiak és a turisták megismerhessék a magyar vidék ételeit, értékeit. 

A Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Piac Szövetkezet további termelői piacok megnyitását is tervezi azért, hogy a jó minőségű, egészséges magyar termékeket minél több helyen, közvetlenül a termelőtől lehessen megvásárolni, élénkítve ezzel a magyar mezőgazdaságot. A helyi piacok fellendítését több jogszabályváltozás is segítette az elmúlt időszakban. Így a minőségi magyar termékek népszerűsítése érdekében a szaktárca egyszerűsítette a termelői piacok megnyitásának és működtetésének feltételeit - olvasható a közleményben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.