Terjeszkedik a vasút: pénztárak főiskolán, egyetemen

Újabb felsőoktatási intézményekben nyitott jegypénztárat a vasút: a MÁV-Start Zrt. a tavaly év végi hat helyett már nyolc főiskolán vagy egyetemen árul vonatjegyet.

A társaság közlése szerint a diákok és az érdeklődők mostantól a Nyíregyházi Főiskolán, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemen is igénybe vehetik a vasút pénztári szolgáltatásait.

A MÁV-Start eddigi tapasztalatai kedvezőek: éves szinten több mint százezer menetjegyet értékesítenek a főiskolákon és egyetemeken. A felsőoktatási intézményekben működő pénztáraknál kilométer és kedvezmények korlátozása nélküli vasúti menetjegyek, pótdíjköteles vonatokra szóló pót- és helyjegyek, gyorsvonati pótjegyek, továbbá a BKK egyes termékei (például bérletek) vásárolhatóak meg.

A legtöbb menetjegyet a Debreceni Egyetemen váltották az elmúlt évben, itt közel harmincezer volt az értékesített darabszám. Ezt követte a Budapesti Műszaki Egyetem huszonnyolcezer-ötszáz jeggyel, harmadik helyen az eladási statisztika alapján a Pázmány Péter Katolikus Egyetem végzett, ahol tizenhatezer-ötszáz vasúti menetjegyet vásároltak.

Ezen kívül Győrött, Miskolcon és Pécsett vehető igénybe egyetemi vagy főiskolai pénztár. A felsőoktatási intézményekben a diákok napi programjához igazítva, általánosságban délelőtt kilenc vagy tíz órától délután három óráig vannak nyitva hétköznap a pénztárak, valamint bizonyos helyszíneken, szombaton a délelőtti órákban. A nyitva tartás pontos rendje a vasúttársaság honlapján érhető el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.