Tengeri luxusutazás - ingyen

Elégedettségi garanciával próbálja a jó hírnevén ejtett foltot kimosni a Carnival Cruise Lines. Aki a kihajózást követő 24 órán belül jelzi, hogy nem azt kapta, amit várt, a befizetésének 110 százalékát kapja vissza. Kivételek persze akadnak – szép számmal.

A tengeri luxusutazások piacán világelső Carnival Cruise Lines-t két nagy csapás is érte az utóbbi két évben. A flottájához tartozó Costa Concordia 2012 januárjában futott zátonyra és dőlt oldalára az olaszországi Giglio partjainál. A tragédia 32 áldozatot követelt. A roncsot hétfőn próbálják felállítani, hogy elvontathassák a helyszínről és szétbonthassák.

A másik csapás idén februárban érkezett, amikor is a Carnival Triumph luxustengerjáró irányíthatatlanná vált a Mexikói-öbölben, miután egy gépháztűz következtében áram nélkül maradt a hajó és háromezer utasa. A luxushajót be kellett vontatni az alabamai Mobile kikötőjébe, a művelethez a technikai problémák és az erős szél miatt öt napra volt szükség.

A hajóstársaság az utasok bizalmának visszanyerése érdekében új garanciarendszert dolgozott ki és vezet be. Vállalja, hogy a 2015. április 20-a előtti karibi, bahamai, mexikói, kanadai és alaszkai utazásain a szolgáltatásokkal elégedetlen utasok kamatostul visszakapják jegyük árát.

A cég 110 százalékos visszatérítést ad, ha a vendég a kihajózást követő 24 órán belül panaszt emel, állja a hazautaztatás költségeit is és egyszeri százdolláros csekket is ad búfelejtőnek, amit a fedélzeten lehet beváltani vagy egy esetleges következő úton fizetéskor fel lehet használni. A szállodaköltséget is állják. Az apró betűvel szedett feltételekből azonban az is kiderül, hogy csak amerikai és kanadai állampolgárokra vonatkozik a gáláns ajánlat.

De nemcsak a garanciával, hanem 10-20 százalékos árcsökkentésekkel is próbál utasokat toborozni a Carnival. Emellett utazásszervezőit is magához láncolja azzal, hogy egy négynapos karibi utazásra invitálja őket három hozzátartozójuk vagy vendégük társaságában. Az árak egyébként valóban kecsegtetőek, napi 35 dollárért is fel lehet jutni a hajóra – természetesen vendégként. Egy biztos: áramban nem lesz hiány, hiszen a Carnival flottáján 300 millió dollár értékben hajtottak végre az idén az energiaeéllátás biztonságát szolgáló fejlesztéseket.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.